Közpankráció – Erzsébetváros 2017

“Nos, kérem tisztelettel. Tegnap megvolt, lezajlott az idei közpankráció, kegyesen megint mindenkit közmeghallgatott az önkormányzat.”
De leginkább “hallgatott”. Amikor a narrátor keverte össze a papírokat, akkor kínosan hallgatott a közmeghallgató, és még bizakodva hallgatott a közmeghallgatott nép.
Amikor a sajtó rendre lett utasítva, mert végezte volna a dolgát, a közmeghallgatott nép csodálkozva hallgatott.
Amikor az önkormányzatot kampányra használó tojásosztogató póker arccal nézte hülyének a közmeghallgatott népet, a teremben ülőkkel együtt még a porpoloskák is lemerevedtek.
Amikor sorra kiderült, hogy a beadott kérdések nem közérdekűek, a közmeghallgatott csak hallgatni tudott.
Amikor a közmeghallgató hosszasan válaszolt csak nem a kérdésre, akkor a közmeghallgatott hallgatott, aztán felfortyant, de hasztalan.
Amikor kiderült, hogy sok-sok kérdést összevontak és már válaszolt is rá a közmeghallgató az imént, akkor a közmeghallgatott mit tehetett, hallgatott, aztán felfortyant, de hasztalan.
Amikor kiderült, hogy eltűnt a kérdés, amit a kérdést feltevő közmeghallgatott ott a helyszínen zokon vett, közmeghallgató hallgatott, majd inkább írni fog.
A közmeghallgatott tisztelettel hallgatta a fő közmeghallgató beszámolóját, hallgatta a ligetdúlás talajvízre gyakorolt hatását, ami semmilyen hatással nem lesz a közelben lévő lakóházakra (hallgatott a nép és nem értette a választ, hiszen nem a talajvíz jelenlegi állapota a lényeg, hanem az a modellezhető állapot, amikor a mélybe épített garázsok, és a rájuk emelt épület megléte fog majd okozni!!!!!), aztán bulinegyed közgondjai letudva a népszavazással és a szokásos, kissé gusztustalan visszamutogatással, elhallgatva persze, hogy mit a szent szart nem csináltak ez ügyben sem 7 éve. Aztán parkolás, köztisztaság, közbiztonság kérdései letudva a beszámolóval, ….. nincs értelme folytatni. Körülbelül 6 óra 40 perckor a közpankráció hivatalos KO-val ért véget és így nem is folytatódott. Ami megmaradt, maaaajd írásban.
A közmeghallgatott nép 2017-ben is meghallgattatott.